Publicat de: ANBCC | mai 16, 2012

Candidații, pasajul și campania electorală! Forum al candidaților la Câmpia Turzii – povestea merge mai departe

Se ia un cartier izolat de restul orașului prin liniile de cale ferată, se discută cu cetățenii (ce vrem?), se discută cu Primăria (ce se poate?), se discută cu CFR (cum se poate?), se schimbă asiduu scrisorele cu diverse ministere și autorități de management (pai nu se prea poate?!?). Poate, poate, putem convinge CFR să absoarbă niște bani din fondurile structurale, să facă pasaj la Câmpia Turzii. Ne cheamă la Ministerul Transporturilor să ne convingă că nu avem dreptate, că CFR nu poate să facă pasaj la Câmpia Turzii. Să facă primăria. Prin POR (Programul Operațional Regional). Un alt minister, de data asta al fondurilor europene sau cum s-o chema, ne zice că pe POR nu mai sunt bani. Și că CFR poate să facă, dacă vrea, prin POS-T (Programul Operațional Sectorial Transport). Ar fi urmat altă întâlnire la Ministerul Transporturilor. Dar între timp se schimbă guvernul. Și începe campania electorală pentru alegerile locale.

Pentru că unii dintre candidații la primăria Câmpia Turzii promit că vor rezolva inclusiv problema pasajului care leagă cartierul Șarât de centrul Câmpiei Turzii, ni s-a parut potrivit să îi întrebăm și cum își propun dânșii să rezolve această problemă. Așa că ne-am aliat cu Centrul Rațiu pentru Democrație și împreună cu cetățenii din oraș vom participa la un forum de candidați, luni, 28 mai, la ora 17.00, conform afișului.

Până atunci, recomandăm monitorizarea promisiunilor electorale din toată România și adăugarea lor la o mare colecție de promisiuni, pe cineceapromis.ro. Ne vor fi de ajutor la  anu’ pe vremea asta, când vom vrea să îi întrebăm pe domnii primari aleși acum ce s-a ales de acele promisiuni din campanie.

În 10 iunie, votează în cunoștință de cauză! Chiar dacă îți vine încă greu să crezi, votul tău conteaza!


Lasă un comentariu

Categorii