Publicat de: ANBCC | iulie 16, 2014

4 ACCES: Activarea Cetatenilor din 4 Comunitati pentru Echitate Sociala, proiect ANBCC la inceput de drum

Header

 

 

 

Persoanele vulnerabile economic ar trebui sa beneficieze de servicii publice de calitate. Aceasta este premisa de la care Asociatia Nationala a Birourilor de Consileiere pentru Cetateni (ANBCC) a plecat in implementarea proiectului „4 ACCES: Activarea Cetatenilor din 4 Comunitati pentru Echitate Sociala” pe care il deruleaza incepand cu luna iulie 2014. Realizand ca, in masura in care accesul la servicii pentru categoriile cele mai defavorizate nu poate fi complementat cu alte surse din partea beneficiarilor, rezultatul calitatii serviciilor publice poate accentua situatiile de marginalizare, ANBCC propune aceasta initiativa de mobilizare a cetatenilor.

Prin proiectul “4 ACCES: Activarea Cetatenilor din 4 Comunitati pentru Echitate Sociala”, este vizata capacitarea persoanelor vulnerabile economic de a se implica in luarea deciziilor care le afecteaza, prin 2 obiective specifice: promovarea cetateniei active in randul grupurilor vulnerabile prin formarea de 4 grupuri de lucru in 4 comunitati si influentarea deciziilor publice privind servicii publice in cele 4 comunitati. La nivel organizational, prin aceasta initiativa, ANBCC va exersa reprezentarea in instanta a persoanelor cu venituri scazute, ca nou serviciu al ANBCC. Pentru realizarea proiectului, bugetul total este de 79.494,00 €, dintre care 7.949,40 € reprezinta contributia ANBCC.

In vederea atingerii obiectivelor asumate, pe parcursul a optsprezece luni, ANBCC va fi implicata in derularea urmatoarelor activitati:
A.1. Managementul proiectului;
A.2. Evaluarea interna a retelei ANBCC;
A.3. Selectarea a 4 BCC, a 4 coordonatori locali si a unui avocat;
A.4. Acordarea de servicii de asistenta juridica gratuita pentru grupurile marginalizate;
A.5. Workshop organizare comunitara si proactivitate fata de comunitate (community outreach);
A.6. Proactivitate fata de comunitate (community outreach);
A.7. Intalniri cu cetatenii din cele 4 cartiere/comunitati;
A.8. Dezvoltare strategii locale de rezolvare a problemelor;
A.9. Workshop dezvoltare competente sociale (soft skills);
A.10. Implementarea strategiilor de implicare in rezolvarea problemelor locale;
A.11. Promovarea online si offline.

Proiect finantat prin Granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

*** Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata in vederea indrumarii si sprijinirii activitatii desfasurate de Birourile de Consiliere pentru Cetateni (BCC). Ca proiecte ale organizatiilor neguvernamentale membre ale ANBCC, BCC ofera cetatenilor in mod gratuit, independent, impartial si confidential servicii de informare si consiliere. Pentru detalii despre activitatea ANBCC si a BCC, va rugam, vizitati pagina www.robcc.ro, scrieti-ne la anbcc@robcc.ro sau contactati-ne la telefon 021.313.40.06. Persoana de contact, Alina Iosifescu, Coordonator Relatii Publice.

 
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod necesar poziţia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

Detalii aici: Prezentare proiect_ANBCC_4Access_diseminare_site

footer

 

Reclame

Responses

  1. Reblogged this on Maria Antică and commented:
    Semne bune anul are…si pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere economic, social si, de ce nu, si politic. Un proiect powered by ANBCC.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: